2009-10-29 18:06:22 Film tips Kommentarer:[0]


Filmen är en pre-sequel och utspelar före de andra x-men filmerna. Året är 1845 i Kanada och James Howlett ser sin far bli mördad av vaktmästaren Thomas Logan. James ilska utlöser hans mutation och han dödar Thomas. I ögonblicket då James genomborrar Thomas med sin klor avslöjar han att han är James riktiga far. Och James flyr i rädsla med Thomas andra son, James halvbror Victor. Berättelsen rullar vidare med att de båda deltar i det Amerikanska inbördeskriget, första- och andra världskriget och även Vietnamkriget. Victor (Liev Schreiber) dödar en överordnad efter att brutit mot en order,då han försökt våldta en kvinnlig bybo. Victor och James (nu kallad James Logan Hugh Jackman) blir dömda till avrättning som misslyckas tack vare deras regenerativa förmåga ,varav de fängslas istället.

Creed och Logan tillfrågas av Major William Stryker (Danny Huston) om de vill ingå i ett specialteam, vilket båda godtar. Under deras första uppdrag i Nigeria letar de efter ett värdefullt föremål. Som visar sig vara ett meteorfragment. Men byborna vägrar att berätta var föremålet befinner sig, eftersom det är heligt ting för dom. Stryker beordrar då teamet att döda byborna men Logan stoppar dem och överger teamet.

Sex år senare bor Logan i de kanadensiska bergen tillsammans med sin flickvän Kayla Silverfox (Lynn Collins), men hon blir överfallen och mördad av Creed. Driven av ilska och hämnd utmanar Logan Creed, men han är för stark och besegrar Logan. Senare när Logan vaknar upp på sjukhus, besöks han av Stryker, som erbjuder honom ett sätt att besegra Creed. En hämndlysten Logan ser det som sitt enda alternativ och går med på Strykers erbjudande. Det meteorfragment de fann i Afrika lyckades det utvinna en metall, som näst intill är oförstörbar som går under namnet (Adamantinium).Genom ett riskfyllt och komplicerat ingrepp "ersätter" de Logans skelett med denna metall. Logan är nära döden men ilskan får honom att vakna till liv. Det visar sig att Stryker har utnyttjat Logans vrede över Kaylas död för att få honom att genomgå detta ingrepp och även kontrollera honom. Tyvärr lyckas inte det sistnämnda och den ilska Stryker velat väcka hos Logan, som Logan ständigt hållt tillbaka vaknar till liv men som är utom Strykers kontroll och med hjälp av sitt nya skelett lyckas Logan att fly.

Logan kontaktar en av sina gamla kollegor för information om Creed och Stryker. När Logan träffar Dukes aka "The Blob" (Kevin Durand) säger han till Logan att Creed har samarbetat med Stryker för att fånga in mutanter. För att sedan kombinera deras krafter för att skapa en "mutantdödare". Experimenten sker på en plats som kallas Ön (vilket är den avstängda kärnkraftverket Three Mile Island). Logan tar sig till ön med mutanten Gambit. Logan får reda på att Kayla lever; hon spelade bara död. Men hon gjorde det för att rädda sin syster. När Logan räddar Kaylas syster och flera barnmutanter kommer en ny mutant kallad Weapon XI som är en av Logans tidigare kollegor blandad med andra mutanters DNA. Logan slåss mot mutanten men den är för stark. Då Logan får hjälp av Creed lyckas de döda Weapon XI. Creed flyr och Logan blir skjuten av Stryker som använder adamantiumkulor som raderar Logans minne. Filmen slutar med att Logan ser Kayla död (hon blir skjuten av Strykers soldater tidigare i filmen och förblöder) och stänger hennes ögon utan att veta vem hon är. Logan flyr från ön och ska försöka återuppbygga sina minnen.

Creed och Logan tillfrågas av Major William Stryker (Danny Huston) om de vill ingå i ett specialteam, vilket båda godtar. Under deras första uppdrag i Nigeria letar de efter ett värdefullt föremål. Som visar sig vara ett meteorfragment. Men byborna vägrar att berätta var föremålet befinner sig, eftersom det är heligt ting för dom. Stryker beordrar då teamet att döda byborna men Logan stoppar dem och överger teamet.


Skådespelare:
Hugh Jackman
- James "Logan" Howlett/Wolverine
Liev Schreiber - Victor Creed/Sabretooth
Danny Huston - William Stryker
Will.i.am - John Wraith/Kestrel
Lynn Collins - Kayla Silverfox
Kevin Durand - Fred Dukes/Blob
Dominic Monaghan - Chris Bradley/Bolt
Taylor Kitsch - Remy LeBeau/Gambit
Daniel Henney - David North/Agent Zero
Ryan Reynolds - Wade Wilson/Deadpool
Scott Adkins - Weapon XI
Tim Pocock - Scott Summers
Tahyna Tozzi - Emma Frost

(Källa)


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback